Buxus prijzen

 

Buxus Sempervirens

Maat (cm)

Stuksprijs (excl. btw)

Plantgoed / losse wortel 20-30 €1,20 Tijdelijk uitverkocht
30-40 €1,50 Tijdelijk uitverkocht
Buxus sempervirens haag planten - Taxus Loverbos
Buxus sempervirens haag planten - Taxus Loverbos

Uw Buxus haag planten, bemesten en snoeien

Buxus planten voor haag

De buxus sempervirens kan het best worden geplant tussen augustus en april. In de zomermaanden kunnen buxus uit pot geplant worden.
Bij het zetten van een buxushaag is het belangrijk dat de planten niet te ver uit elkaar staan. Op één meter worden normaal gesproken 7 tot 8 planten gezet. De buxus groeit het best in humeuze tuingrond. Mocht dit niet het geval zijn in uw tuin dan kunt u het best uw grond vermengen met goede potgrond, zodat er een voedingrijke bodem ontstaat voor de buxusplant.

Buxus bemesten

De buxus sempervirens kan het best worden bemest met speciale buxus-mest of een samengestelde organische mest-stof. De eerste bemesting vindt plaats rond maart of april, de tweede bemesting kunt u het best uitvoeren in juni of juli.

Buxus snoeien

De buxus is een ideale plant om te snoeien. De beste tijd om dit te doen is van juni tot en met september. Een goede tip: maak bij het snoeien van een buxushaag gebruik van een oud laken om onder de heg te leggen. Na het snoeien kan het laken met al het snoeigoed makkelijk worden opgeruimd.

Over Sierteeltkwekerij Loverbos

Al 25 jaar zijn wij kweker van o.a. taxus, buxus, hulst en beuk planten. Onze planten worden vaak gebruikt voor het zetten van een haag.

Ook hebben we een groot assortiment aan snoeivormen, hierin zijn wij uniek in Nederland.

Contact

N.b. wij zijn een kweker en hebben geen winkel. De planten kunt u komen bekijken, maar graag op afspraak.
© 2018 Sierteeltkwekerij Loverbos - All Rights Reserved